Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vergi formu doldurulması zorunluluğu
#1
Merhabalar

bu formun bağlayıcılığı nedir?

abd yasalarına göre bireysel kullanıcılar yıllık 50.000 $ altı kazanıyorsa sıkıntı yok gibi bir şey okumuştum ama bu formu doldurmazsam ne olur ?

½30 luk kesintiden başka ?
Ara
Cevapla
#2
en yüksek vergilendirmeden kesinti yaparlar. başka da hiç bir şey olmaz.
Ara
Cevapla
#3
(12-11-2015, 01:36 AM)aydemori Nickli Kullanıcıdan Alıntı: en yüksek vergilendirmeden kesinti yaparlar. başka da hiç bir şey olmaz.
Yasal yaptırımı vs var mı, bir bilginiz var mı acaba 

Bu arada teşekkürler ilginiz için Smile 
Ara
Cevapla
#4
(12-11-2015, 02:24 AM)tigristiara Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(12-11-2015, 01:36 AM)aydemori Nickli Kullanıcıdan Alıntı: en yüksek vergilendirmeden kesinti yaparlar. başka da hiç bir şey olmaz.
Yasal yaptırımı vs var mı, bir bilginiz var mı acaba 

Bu arada teşekkürler ilginiz için Smile 

abd sınırları içinde değilseniz bir sorun olmaz, abd'de yaşıyorsanız bir sorun olur mu, onu da bilemiyorum. fakat bildiğim tek şey şu, doldurduğunuz vergilendirme formunda abd'li alıcılardan kazandığınız para üzerinden %10 stopaj vergisi ödemeyi kabul ediyorsunuz. o formu doldurduğunuzda sadece abd'li alıcılardan sağladığınız kazanç vergilendiriliyor. formu doldurmadığınızda abd vatandaşı gibi işlem görüyorsunuz ve bu yüzden tüm satışlarınız vergiye tabi oluyor.

türkiye'de yaşıyorsanız vergi mergi ödemiyorsunuz. türkiye bu konuyla ilgilenmiyor.
Ara
Cevapla
#5
Bence her halukarda doldurmanız gerekiyor çünkü vergi mükellefiyeti olmayanlar adına o formdaki bilgilere göre shutterstock vergiyi sizin adınıza ödüyor
Ara
Cevapla
#6
@tigristiara bu arada pm'iniz kapalı.

@tigristiara

pm'e cevaben;

siz buradan sorun, forumda hem aktivite olur, hem de aynı soruları merak edenler de istifade eder...
Ara
Cevapla
#7
Ülkemizde fotoğraf sanat sayılıyor, o zaman her durumda bizim ülkemizin mali sistemi açısından bir hukuk dışılık yapmak istemem, bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba

Bu arada ss kendisi bizim adımıza ödemiyor diye biliyorum, öyle olsa formu almadan ödeme yapmazlardı
Ara
Cevapla
#8
(12-12-2015, 12:13 AM)tigristiara Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Ülkemizde fotoğraf sanat sayılıyor, o zaman her durumda bizim ülkemizin mali sistemi açısından bir hukuk dışılık yapmak istemem,  bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba


Bu arada ss kendisi bizim adımıza ödemiyor diye biliyorum,  öyle olsa formu almadan ödeme yapmazlardı

kazandığınız paranın türkiye veya türkiye vergi sistemiyle bir alakası yok. satan ajansın bulunduğu ülkenin vergilendirme hukuku sisteme müdahil. abd vergi hukukuna göre amerikalı olmasanız da, amerika birleşik devletleri vergi mükellefi değilseniz bile amerika'da kazanç sağladığınız için stopaj ödemek durumundasınız. abd'nin muhatabı siz değilsiniz elbette, bağlı bulunduğunuz ajans. ajans abd vatandaşlarına yaptığınız her satışın %10'unu vergi olarak devlete ödüyor ve bunu sizden kesiyor. çünkü bu sizin gelir verginiz.

iyi anlatamadım fakat olay çok da karmaşık değil.

temeli şu: abd topraklarında kazanç sağlayan her canlının kazancı vergi dilimindeki yüzdesi üzerinden vergilendirilir. siz o formu doldurmakla diyorsunuz ki; ben amerikalı değilim, abd vergi mükellefi de değilim, bu yüzden benim kazancımı vergilendiremezsiniz. ancak abd vatandaşı ya da kurumlarından elde ettiğim kazancın vergilendirilmesini kabul ediyorum.

formu doldurup gönderin, şu anda w-8'di sanırım, o formu doldurmadığınız için sistem abdli muamelesi yapıyor size, boşa paranız kesiliyor. sistemde vergi kaçırır filan gibi bir pozisyona, suçlu durumuna düşmeniz mümkün değil. onlar kendisini sağlama alıyor, sizden para kesiyor fazladan.

gelelim türkiye ayağına:

teknik olarak görselim türkiye topraklarında satılmadığı için, daha doğrusu ajans türkiye'de vergi mükellefi olmadığı için alışverişin türkiyeyle hiç bir ilgisi kalmıyor.

ancak şunu diyebilirsin, ben türkiye'de üretiyorum, dışarıda satıyorum, bir nevi ithalat yapıyorum, yurda para getiriyorum, o halde?
o haldesi büyük yanılgı! biz fikrî bir iş yapıyoruz. mal, meta, eşya satmıyoruz. fikrî, sınaî eserler gümrüklemeye tabi olmadığı için, haliyle ihracaat da yapmamış oluyoruz. peki; oradan gelir elde etmemiz yasal mı? bunun vergilendirmesi gerekmez mi?

gerekmez, çünkü ticaret türkiye toprakları dışında. yani ben acı vatan alamanya'da para kazanmış ve gelmiş gibiyim. ülkeye getirdiğim para şu anki yasaya göre meblağ ne kadar olursa olsun gümrükten kontrolsüz olarak geçer, gider... bu da tıpkı böyle.

15 nisan itibariyle söz konusu genelgeye ait bir fıkra: Mal ve hizmet ihracat bedeli, transit ticarete ilişkin kazançlar, yabancı sermaye bedeli veya diğer kaynaklardan temin edilen nakdin gümrük giriş noktalarından yurda getirilmesi serbesttir. Bu nakdin beyan edilmesi zorunlu değildir.
Ara
Cevapla
#9
Harikasınız çok teşekkür ederim Smile
Ara
Cevapla
#10
rica ederim, forum bu yüzden var. asıl ben teşekkür ederim. buralarda hep muhabbet peşindeyiz zaten fakat pek çıkmıyor soran eden.
Ara
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi