Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
6 yılda 10 bin dolar
#1
2014 Aralik ayi sonunda basladigim Shutterstock maceramda bugun benim icin bir dönüm noktasi.
10 bin dolar sinirini gecmis bulunmaktayim. Shutterstock ödeme sistemini degistiginden beri (Haziran 2020) kazancim 3'te birine düstü. Sanirim seneye de bu isi yaparim. Sonra hesabimdaki 11290 görseli silip hesabimi kapattiracagim. Avusturya'da yasayan biri icin aylik 50 dolar kazanc cok fazla bir para degil. Ayrica bunu maliyeye bildirmek gerekli burda. Zorunlu olarak da sigorta yapmali. O kadar emek verip fotograf cektim, düzenleyip yükledim ama maalesef sonuc bu. Hazir yüklemisken bir sene daha bekleyecegim.

Shutterstock gibi bir sirkettin göz göre göre milletin parasina cökmesini gercekten anlamiyorum. Kendilerini bitirecekler yakinda. Ocak ayinda satislar sifirlaninca bana göre bir cok fotografci sistemi terk edecektir.

Sonumuz hayrolsun deyip, yeni baslayan arkadaslara basarilar diliyorum.

Kazanc kanitim ektedir. Saygilar.


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
   
Ara
Cevapla
#2
Shutterstock yeni ücret politikasıyla büyük bir hayal kırıklığı ve öfke yarattı. Özellikle Avrupa'da stok işi yapan fotoğrafçılardan bıraktığını açıklayan epey bir insan oldu. Bir kısmı da yeni fotoğraf yüklemeyi durdurdu. Yapılan ağır haksızlık bir yana olayın başka bir boyutu daha var: Artık stok siteleri fotoğraftan ziyade videoya kayıyorlar veya dünya o yöne kayıyor. 10-15 saniyelik bir 4K videonun tek indirilmesi onlarca fotoğraf satışından daha fazla para getiriyor. Stok işini toptan bırakmaktan yana daha verimli ve anlamlı olan videoya ağırlık vermek çözüm olabilir. Şimdilik!
Ara
Cevapla
#3
(10-26-2020, 08:06 PM)periskop Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Shutterstock yeni ücret politikasıyla büyük bir hayal kırıklığı ve öfke yarattı. Özellikle Avrupa'da stok işi yapan fotoğrafçılardan bıraktığını açıklayan epey bir insan oldu. Bir kısmı da yeni fotoğraf yüklemeyi durdurdu. Yapılan ağır haksızlık bir yana olayın başka bir boyutu daha var: Artık stok siteleri fotoğraftan ziyade videoya kayıyorlar veya dünya o yöne kayıyor. 10-15 saniyelik bir 4K videonun tek indirilmesi onlarca fotoğraf satışından daha fazla para getiriyor. Stok işini toptan bırakmaktan yana daha verimli ve anlamlı olan videoya ağırlık vermek çözüm olabilir. Şimdilik!

Haklisiniz hocam ama ben görsel isini yapmayi yegliyorum cünkü hem vaktim dar hem de elimde ekipman yok video cekmek icin. Stok fotografcilikta görsellerin degeri baya düstü o yüzden cok fazla ozen göstermeden fotograf cekmek gerek ve sayi olarak da portföyü artirmak gerek.
Ara
Cevapla
#4
Sorun şu, özenmeden çekilen fotoğrafların satılma şansı yok. Her ne kadar stok siteleri artan rekabet nedeniyle fotoğraf kabulünde kriterleri yumuşatmış olsa da, sıradan işleri müşteri almıyor. Sitelerde nerdeyse her konuda iyi alternatif çok. Video bu açıdan da fotoğrafa göre biraz daha bakir. Üstelik çekim kısmı bir yana işleme ve siteye ekleme (metadata/başlık vs.) süreçleri ise nerdeyse aynı. Şayet böyle giderse fotoğrafçılar ya videoya yada vektöre yönelecek. Zira 8-10 binlik bir portföy oluşturmak demek toplamda aylarca bir mesaiyi bu işe yatırmak anlamına geliyor ki, büyük bir zaman kaybı.
Ara
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 5 Ziyaretçi